keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Tontti kallioiden katveessa

Tontin löytyminen oli monien sattumien summa. Harkitsimme muutama vuosi sitten rinnetonttia hyvin läheltä. Kyseinen tontti oli jo myyty, mutta sattumalta saimme tietää myynnissä olevasta hieman vastaavanlaisesta lähellä ensimmäistä. Muutama viikko sitten kävimme katsomassa tonttia ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä.

Tontti on rinteessä ja rajautuu upeaan kallioon. Kiinteistö koostuu kolmesta jakamattomasta palstasta, joista yksi on oheisessa kartassa näkyvä kolmion muotoinen palsta. Tontti on yhteensä 1 693 m2 ja rakennusoikeutta on yhteensä 338 m2. Kiinteistölle on vanhistettu asemakaava, mutta ei tonttijakoa. Koelaskennan mukaan tontti olisi jaettavissa kartan mukaisesti.



Jakaminen koelaskennan mukaan ei sovi meidän suunnitelmiin, koska ajatuksena on rakentaa samoilla piirustuksilla. Rakennusoikeuden olisi siis oltava yhtäläinen. Puhelinsoitto kiinteistömittaukseen antoi osviittaa, että jakaminen muullakin tavoin olisi mahdollista. Laskentageodeetti ehdotti uutta koelaskentaa ja toivoi luonnostelmaa rakennusten sijoittelusta, koska erityisesti ylempi määräala olisi vaarassa käydä liian kapeaksi. Peppe laati mittakaavassa olevan sijoitteluehdotuksen ja ehdotuksen rajan muuttamisesta.



Lähetin ehdotuksen sähköpostilla laskentageodeetille ja hän totesi jo puhelimessa, että rajat onnistunevat ehdotetusti. Saman päivän lopulla sähköpostistani löytyi uusi koelaskentakartta, jota tulemme käyttämään kauppojen pohjana. Tulevat kiinteistöt tulisivat siis olemaan kumpikin 846 m2 ja rakennusoikeutta tulee olemaan 169 m2.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti